fbpx

Khasiat Wangian Kasturi Kijang Asli

Anugerah Bintil/Buntat Kijang Asli

bintil buntat ketuat kasturi kijang asli original

Kasturi Kijang Khalifah dihasil oleh ekstrak 100% Buntat Kijang Tulen. Kegunaan wangian harian atau ikhtiar sebagai perubatan Islam untuk mengatasi masalah gangguan makhluk halus, jin, sihir, santau, saka & hysteria.

Ciri-ciri Kasturi Kijang Khalifah
- Dihasil daripada ekstrak buntat kasturi kijang asli
- Dengan berkat bacaan 30 Juzuk, Ruqyah & Doa.
- Pati yang pekat, tanpa alkohol, berkualiti & tahan lama.
- Mesra bagi alahan kulit.
- Boleh dipakai ketika solat & Halal.
- Boleh digunakan untuk perubatan Islam

Khasiat Kasturi Kijang Tulen
- Mengatasi gangguan jin, sihir, santau & saka
- Mengatasi hysteria
- Menyedarkan orang yang pengsan
- Menenangkan jiwa
- Menghilangkan rasa gementar
- Menghilangkan ketakutan dan kebimbangan
- Menghilangkan debaran jantung
- Mencerdaskan akal
- Menghilangkan sesak nafas
- Melegakan lelah (asma)
- Memperkuatkan organ dalaman
- Membuang angin yang berlebihan dalam tubuh
- Menawarkan racun atau bisa-bisa binatang
- Mencegah wabak penyakit
- Menghindarkan dari angin ahmar
- Menghilangkan sakit kepala
- Melindungi dari gigitan nyamuk dan lalat

Sabda Nabi S.A.W.:
“Sebaik-baik wangian adalah minyak kasturi” (Hadis Riwayat Muslim)Beli Kasturi Kijang Beli Kasturi Kijang

Beli Kasturi Kijang

INFO

Berdasarkan kajian yang dibuat oleh ilmuwan Islam terutamanya Imam Ibnu Qayyim Al-Jauziyyah R.A. dan ahli-ahli perubatan Islam, maka kasturi didapati mempunyai banyak khasiat. Paling ketara ia memberi kekuatan kepada rohani. Haruman merupakan santapan rohani, manakala kasturi adalah sewangi-wangi dan sebaik-baik haruman. Mencium kasturi menenangkan roh. Justeru, janganlah kita menzalimi roh dengan membiarkannya menghidu sesuatu yang busuk. Kerana itulah syaitan cukup tidak senang dengan haruman kasturi ini kerana dapat menjejaskan kerjayanya untuk menganggu manusia.

Di samping itu jangan lupa menunaikan solat, berzikir dan membaca Al-Qur’an setiap hari. Amalan-amalan ini merupakan santapan roh yang hakiki bagi memperkuatkan dan memperbaharui keimanan. Kerana itulah Rasulullah s.a.w menyuruh kita jangan lupa dari membaca dan beribadah kerana sesungguhnya syaitan itu akan lari dari dalam badan seseorang mahupun dalam rumah seperti cacing yang kepanasan bagi sesiapa yang membacanya.

Kasturi bertindak sebagai agen haruman selain itu dipercayai mempunyai kelebihan dalam dunia perubatan tradisional. Ia merupakan entiti paling berharga yang didatangkan dari tubuh kijang jantan. “Bahawa dinding-dinding syurga itu batu-bata dari perak dan emas. Tanahnya pohon kimkuma (Za’faran) dan buminya kasturi.’ Diriwayatka oleh al-Tarmidzi daripada Abu Ayub R.A daripada Nabi Muhammad S.A.W maksudnya,“Empat perkara daripada sunnah Rasul-Rasul iaitu: malu, berwangi-wangian, iwak dan nikah” (Hadis Hassan) Kasturi minyak wangi kesukaan Nabi Muhammad S.A.W. Diriwayatkan oleh Muslim sesungguhnya Nabi S.A.W telah bersabda maksudnya,”Kasturi adalah minyak wangi yang paling baik sekali” Diriwayatkan oleh Al-Bukhari daripada Aishah R.Anha katanya,” katanya..”Aku telah menyapu minyak wangi kepada Nabi S.A.W dengan minyak wangi sehingga aku dapati bau dan kesan minyak wangi di kepala dan janggutnya”.

Mengamati petikan hadis riwayat Al-Bazzar ini membayangkan kepada kita betapa harumnya bauan kasturi itu sudah lama disebut dan disampaikan dari mulut ke mulut. Sekian lama merentangi latar zaman, waktu dan masyarakat, rahsia kehebatan kasturi terus diperkatakan. Hinggakan apa sahaja yang berbau harum dikaitkan dengannya. Ungkapan ‘seharum kasturi’ juga mudah ditemui dalam bait puisi turun-temurun, lirik lagu cinta dan juga bicara romantis. Namun, sejauh manakah kita mengetahui dari mana datangnya bahan yang istimewa ini? Bagi yang keliru, kasturi disangkakan ekstrak pati bunga, buah-buahan atau kulit kayu, sebagai mana dalam industri pembuatan minyak wangi. Sebenarnya, istilah kasturi (bahasa Inggeris: musk) merujuk kepada kandungan yang terdapat dalam bintil kelenjar kijang jantan.

Walaupun kerap ditemukan di bahagian antara perut dan genital, kasturi juga bukan janggal jika ia tumbuh di bahagian-bahagian lain haiwan tersebut, seperti di leher, badan atas dan juga kepala. Apabila tertanggal atau dipotong dari tubuh kijang tersebut, bintil kasturi yang mengering membuatkan kandungan berwarna merah keperangan berubah menjadi hitam dan keras. Jika ditekan kuat atau diketuk, butiran kecil akan terkeluar darinya dan bahan itulah yang dicampur bersama minyak atau ekstrak wangian.

“Sejak ratusan tahun lalu, ia digunakan dalam pembuatan wangi-wangian. Kasturi juga bertindak sebagai agen penyebar haruman selain dipercayai menjadikan bau haruman lebih tahan lama. “Pendek kata, ia merupakan produk haiwan yang paling berharga dan haiwan tertentu sahaja menghasilkannya,”

Dalam dunia ini, hanya terdapat lima jenis haiwan yang menghasilkan kasturi iaitu kijang jantan, lembu, musang, kura-kura dan tikus. Paling popular adalah kasturi kijang jantan yang hidup di pergunungan Himalaya.

Haruman adalah santapan roh, manakala kasturi adalah merupakan sewangi-wangi dan sebaik-baik haruman sebagaimana sabda

Meredhakan Allah SWT, menyukakan para malaikat dan orang-orang soleh, dan sebaliknya dapat mengusirkan syaitan laknatullah dan kuncu-kuncunya.

Menurut Imam Syafie R.A. bahawa antara perkara yang dapat menguatkan badan jasmani ialah dengan mencium bau-bauan yang harum (seperti kasturi).

Dari 'Aisyah r.a, "Seorang wanita bertanya kepada Nabi shallallahu 'alaihi wasallam tentang cara mandi dari haid. Beliau lalu memerintahkan wanita itu bagaimana cara mandi. Beliau bersabda: "Ambillah sepotong kapas yang diberi kasturi lalu bersucilah." Wanita itu bertanya, "Bagaimana aku bersucinya? Beliau menjawab: "Bersucilah dengan kapas itu!" Wanita itu berkata lagi, "Bagaimana caranya aku bersuci?" Beliau bersabda: "Bersucilah dengan menggunakan kapas itu!" Wanita itu bertanya lagi, "Bagaimana caranya?" Maka Beliau berkata, "Subhaanallah. Bersucilah kamu!" Lalu aku menarik wanita itu kearahku, lalu aku katakan, "Kamu bersihkan sisa darahnya dengan kapas itu." (HR al-Bukhari)

Ramai yang biasa mendengar atau pernah mendengarnya tetapi tidak pernah tahu apa dan dari mana asal-usulnya. Itulah kasturi. Apa sahaja haruman, wangian dan kebaikan akan dikaitkan dengan kasturi. Di atas adalah antara hadis-hadis Nabi s.a.w. yang menyebutkan tentang kasturi.

Cara Mengguna Kasturi Kijang Mengikut Sunnah dan Perubatan Islam.
1. Mengadap ke arah kiblat
2. Calit sedikit pati kasturi di pergelangan nadi atau di tapak tangan.
3. Kemudian gosok kearah lawan jam.
4. Sambil berselawat, membaca Al-Fatihah 1x, ayat Kursi 1x.
5. Kemudian sapu pada kedua belah cuping telinga, kedua belah bulu kening mata dan kanan kiri leher juga dipakaian.

Kasturi Asfar
Free Shipping for Order RM80+
RM20.00 RM30
or
Kasturi Aswad
Free Shipping for Order RM80+
RM20.00 RM30
or
Kasturi Ambar
Free Shipping for Order RM80+
RM20.00 RM30
or
Kasturi Salsabila
Free Shipping for Order RM80+
RM20.00 RM30
or
Set Kasturi Kijang 4 in 1
Free Shipping for Order RM80+
RM70.00 RM120
or
12ml Set Kasturi Kijang 4 in 1
Free Shipping for Order RM80+
RM180.00 RM320
or
Kasturi Jannah
Free Shipping for Order RM80+
RM10.00 RM12
or
Kasturi Wardah
Free Shipping for Order RM80+
RM10.00 RM12
or
Kasturi Raudhah
Free Shipping for Order RM80+
RM10.00 RM12
or
Semburan Kasturi Hanna
Free Shipping for Order RM80+
RM25.00 RM30
or
Semburan Kasturi Sufia
Free Shipping for Order RM80+
RM25.00 RM30
or
Semburan Kasturi Zahra
Free Shipping for Order RM80+
RM25.00 RM30
or
usahawan.jpg